aquaesteam.info@upc.edu

upc-bola-negre

STEAMàgia atrau l’atenció del públic

L’espectacle STEAMmagia ha estat el punt d’atracció final del públic participant a la inauguració de l’exposició “Les Matemàtiques i la vida”.
Des dels primers moments ha enganxat el públic, que estava pendent de la màgia i de les explicacions sobre els elements que composaven els diversos trucs.

Química, matemàtiques, robòtica han estat els protagonistes de trucs de màgia que han sorprés a l’audiència.

En especial, la valoració ha estat molt positiva per part de mestres de primaria que han gaudit molt de l’espectacle a la vegada que posaven en valor el seu contingut STEM.

 

També connectava amb l’exposició, que convida a descobrir les matemàtiques que hi ha en el dia a dia de la nostra vida, a través d’un suggeridor recorregut pels àmbits en que ens movem al llarg d’un dia qualsevol de qualsevol persona. La mostra intenta presentar el lligam entre les matemàtiques i la vida quotidiana d’una manera atractiva i entenedora pel públic no especialitzat, tot mostrant el paper de les matemàtiques a partir de la seva realitat quotidiana i parlant-ne amb un llenguatge natural i proper a la gent del carrer, de totes les edats i nivells, i de diferents àmbits professionals. La mostra valora l’aportació de les matemàtiques a la qualitat de vida de la societat actual, intentant trencar l’estigma de matèria difícil i allunyada de la realitat, oferint-les de manera lúdica i variada, i donant peu a nous aprenentatges, fins i tot de resultats de recerca recents, que generin entusiasme i ganes de compartir els descobriments. A través de plafons expositius, objectes reals del dia a dia i objectes manipulables, el visitant pot fer-se preguntes i trobar algunes respostes, descobrir, reflexionar i deixar-se sorprendre pel sentit comú de les matemàtiques.